miercuri, 29 aprilie 2015

Stil de viață sănătos - Un corp mai frumos


          Toată lumea este preocupată de aspectul fizic, de felul în care se îmbracă, se accesorizează. Când vine vorba de stilul de viață, câți dintre noi facem alegerea potrivită să adoptăm un stil de viață sănătos și echilibrat ? 

Pentru a avea un exterior frumos, avem nevoie de un interior sănătos. Este extrem de important felul în care avem grijă de organismul nostru și cum respesctăm fiecare părticică din el. Toate acestea au un rezultat excelent și de durată, mai exact îmbunătățește calitatea vieții. De la o alimentație sănătoasă, odihnă suficientă și un consum de apă adecavat, până la activitatea fizică zilnică sunt doar câteva criterii de bază pe care fiecare persoană ar trebui să le urmeze, cel puțin să se străduiască în fiecare zi. E important să ai ambiție, să ai voință să produci o schimbare, treptată, dar cu niște rezultate frumoase și cu un organism sănătos și un corp de invidiat.

Citatul "Ești ceea ce mănânci" este destul de adevărat. E posibil să nu se vadă de la o vârstă mai fragedă, dar în timp sigur vor apărea diverse probleme de sănătate. E absolut necesar să te gândești ca în momentul în care introduci în organism anumite alimente nesănătoase, efectele lor nocive vor ieși la suprafață. Dacă vă doriți un stil de viață sănătos și echilibrat, puteți urma niște pași simpli de nutriție:

1. Consumă mai multe alimente, probiotice, cum ar fi: iartul, brânza maturată, pește afumat (nu mai mult de 2 ori pe lună), varza pentru conținutul lor bogat în bacterii benefice organismului care vă ajută să vă păstrați un echilibru sănătos. De asemenea, ajută digestia, susțin imunitatea și contribuie la absorbția nutrienților, a vitaminelor și mineralelor esențiale - așadar, un organism sănătăs, un corp frumos.

2. Crește consumul de antioxidanți: fructe de pădure, fructe roșii și portocalii, rodie, mango, sfeclă roșie, legume și legume cu frunze verzi, ceai verde, vin, cacao crudă (neprocesată). Antioxidanții previn apariția bolilor cronice, cardiovasculare și sunt anti-îmbătrânire - o piele sănătoasă.

3. Pregătește-ți mâncarea cu dragoste. Mânâncă atunci când ești relaxat și mestecă cum trebuie. Evită să consumi alimente la TV, deoarece nu vei putea ține cont de cât mănânci din moment ce ești atent la ce se dă pe post.

4. Redu consumul de zahar rafinat. Crește riscul de obezitate și pe lângă crește și riscul de Diabet Zaharat de tip 2 datorită exccesului de greutate. Alimentele de care să te ferești sunt cele de tip fast-food, sucurile carbogazoase, iaurturile cu fructe, dulciuri consumate în cantități mari.

5. Alege să gătești acasă, în felul acesta vei știi sigur ce ingrediente folosești și ce cantitate. Cele mai multe opțiuni de feluri de mâncare din oraș sau comandate acasă sunt pline de calorii și bogate în grăsimi dăunătoare, un conținut crescut de sare și nu numai. Învață să îți păstrezi congelezi legumele și fructele pe timp de iarna, astfel vei avea tot timpul anului o alegere sănătoasă.


6. Redu consumul de alcool. Pe lângă faptul că este bogat în calorii, crește riscul de afecțiuni hepatice. Alege sănătos: un pahar de vin roșu/alb de 2-3 ori pe săptămână pentru conținutul bogat în antioxidanți.

7. Crește consumul de sucuri de fructe naturale. Alege fructele proaspete, din surse sigure și cat mai naturale. Acestea sunt bogate în vitamine, minerale și antioxidanți.

8. Redu consumul de făină albă și crește consumul de făină integrală, de secară, cereale integrale, orez brun. Alimentele integrale sunt surse importante de fibre benefice pentru un sistem digestiv sănătos, conțin vitamine și antioxidanți și mențin nivelul glicemiei în limite normale.

9. Redu consumul de sare. Renunță treptat la alimentele de tip fast-food, încearcă să nu adaugi multă sare în mâncare, deoarece sarea este ascunsă în alimentele procesate și vei depăși gramajul normal.

10. Consumă apă. Nu lăsa să treacă ore în șir fără să consumi lichide. Apa este extrem de importantă pentru organism. Lipsa acestea provoacă dezechilibre hidrolitice grave. Fă mișcare, în fiecare zi, de orice fel!
Totodată, pomenind acest aspect, și legătura strânsă dintre interior și exterior, vreau să vă prezint o aplicație foarte interesantă despre alegerea celei mai potrivite ținute. Se numește Catwalk15 și
este o aplicație foarte utilă împătimaților de shopping, iubitorii de fashion sau pur și simplu persoanelor care încă încearcă să-și definească stilul vestimentar. Îi găsiți pe facebook, instagram, twiter. Alege această aplicație să te îndrume în viața de zi cu zi, precum și sfaturile mele despre cum un stil de viață sănătos te va ajuta să ai un corp mai frumos.
Cu drag,

Nutriționist-Dietetician Camelia Meseșan
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu