sâmbătă, 25 aprilie 2015

Detoxifierea este un mit


         Termenul de detoxifiere a apărut de mulți ani încoace și circulă și în ziua de azi, ca și un concept minune, prin care îți detoxifici organismul și îți cureți sistemul de toxine, însă acesta este un mit.
Profesorul de medicină complementară de la Universitatea Exeter din Anglia, susține că sunt două tipuri de detoxifiere: "una este respectabilă, cealaltă nu este. Prima este acea în care persoanele sunt dependente de droguri și acestea le pun viața în pericol, iar a doua este aceea în care persoanele iau tratamente care se presupune că le curăță organismul de toxinele acumulate."

"În cazul în care organismul nu ar elimina toxinele, acesta ar ceda sau ai avea nevoie de o intervenție medicală de urgență. Organismul sănătos are rinichi, ficat, piele și plâmâni prin care acesta se detoxifică continuu. Nu există altă cale mai bună de a-ți detoxifica organismul sănătos, cu siguranță nu prin tratamentele detoxifiante."

 Oare e chiar nevoie să ne detoxifiem forțat, când putem să o facem într-un mod sănătos ? O dietă sănătoasă și adecvată nevoilor fiecărui organism în parte, urmată de un stil de viață echilibrat, cuprinzând activitatea fizică zilnică și odihnă suficientă ar fi o soluție excelentă. Organismul este foarte deștept și nu are nevoie în cazul în care este sănătos de apelarea la unele soluții dezavantajoase pentru el.


Pentru mai multe detalii: http://www.theguardian.com/lifeandstyle/2014/dec/05/detox-myth-health-diet-science-ignorance


Cu drag,

Nutriționist-Dietetician Camelia Meseșan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu