Poftă de dulce: indică anumite deficiențe în organism, cum ar fi: deficiența de crom, carbon, sulf, fosfor, minerale importante unei sănătați de fier, precum și triptofan, un aminoacid esențial care nu este sintetizat de organism, așadar trebuie introdus printr-o dietă adecvată.
1. Crom: Broccoli, struguri, fasole verde, ciuperci, legume cu frunze verzi, roșii;
2. Carbon: Fructe proaspete;
3.Sulf: Legume crucifere, afine;
5.Fosfor: Semințe oleaginoase, nuci, brânză, legume;
6. Triptofan: Brânză, carne de curcan, de pui, spanac, cartofi dulci
Ciocolată: lipsă de magneziu: fructe, nuci, semințe oleaginoase, legume;
Poftă de carbohidrați: pâine, paste: organismul tău are nevoie de azot (nitrogen): carne de calitate superioară, pește din ape nepoluate, nuci, fasole;
Poftă de grăsimi: indică un dezechilibru de calciu în organism: produse lactate, broccoli, legume cu frunze verde închis la culoare, rădăcinoase;
Cafea: deficit de fosfor, sulf, fier: semințe oleaginoase, nuci, legume, produse lactate, legume crucifere, afine, carne roșie de calitate superioară, ouă, spanac.
Poftă de băuturi carbogazoase: semnifică un deficit de calciu: legume rădăcinoase: broccoli, nap, legume proaspete, brânză;
Alcool: indică o lipsă de proteine în organism și de calciu: carne de calitate superioară și preparată corespunzător, fructe de mare, nuci;
Poftă de sărat: lipsă de clor: pește proaspat și din ape nepoluate, sare de mare;
Pentru mai multe detalii, citiți articolul meu: http://sanatate.bzi.ro/ce-ascund-poftele-alimentare-46540
Cu drag,
Nutriționist-Dietetician Camelia Meseșan
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu