luni, 18 aprilie 2016

Cum slăbiți sănătos 8 kg în 3 luni jumătate ?


Cum slăbiți sănătos ?  

Este o întrebare destul de frecventă. Toată lumea se întreabă cum slabești sănătos, ce dietă li se potrivește, ce ar trebui să facă "să dea burta jos". Răspunsul este foarte simplu. Voința și o dorință mare de a adopta un stil de viață sănătos și echilibrat. Ambiția de a recunoaște ca ai niște probleme de sănătate și curajul de a face o schimbare. Curajul de a-ți îmbunătății calitatea vieții, de a arata mai bine, mai sănătos, mai arătos, dorința de a te face să zambești de fiecare dată când te privești în oglindă.

Acesta este răspunsul. Exact același răspuns le ofer tuturor pacienților mei. Unii mă ascultă, dar trec cu vederea și revin la stilul lor de viață, alții se ambiționează, își fac curaj și pornesc pe un drum greu, dar cu rezultate durabile și frumoase, precum a ales un pacient de-al meu,  Vlad B., un tânăr în vârstă de 26 de ani care m-a cucerit din prima cu ambiția și voința cu care a luptat de la început pentru a obține aceste rezultate extraordinare într-un timp atât de scurt.

Vlad B. avea un stil de viață aproximativ sănătos și echilibrat înainte și activitate fizică intensă de cel puțin 5 ori pe săptămână, cu toate acestea el nu reușea nici să slăbească, nici să pună masă musculară, dar nici nu se îngrășa. Această perioadă se numește perioadă de stagnare. Dar nu precum o perioadă de stagnare în adoptarea unei diete, în care este vorba despre capacitatea naturală a corpului de a se proteja în permanență în situații dificile, ori pur și simplu dorește să ia o pauză pentru a se obișnui cu cantitatea mică de calorii pe care o primește, astfel se încetinește metabolismul pentru a-și conserva energia. Vlad B. se confrunta cu o perioadă de stagnare diferită, definită de mai multe cauze:

- lipsa odihnei suficiente/lipsa a 8 ore de somn pe noapte
- obiceiuri alimentare greșite
- un orar de masă neregulat

Toate acestea duc la perioada de stagnare a metabolismului, astfel apare un sentiment de frustrare si dezamăgire a persoanei, mai ales a unei persoane care avea activitate fizică intensă, cardio si fără niciun rezultat.

Vlad B. s-a confruntat cu aceste probleme, a recunoscut și s-a ambiționat să adopte un stil de viață sănătos și echilibrat alături de ajutorul meu începând din luna ianuarie 2016.

A pornit de la o greutate de 87.4, frecvența cardiacă în repaos: 58, 34 cm biceps, 30 cm la partea inferioară a brațului, 101 cm circumferința pietului, 95 cm abdomen, 106, 6 sold, 60 cm circumferința coapsei, 43 cm circumferința gambei și a ajuns la:


  • 79.4 kg - adică 8 kg în 3 luni jumatate;
  • Îmbunătățirea frecvenței cardiace în repaos: variază între 53-54
  • Creșterea masei musculare și scăderea țesutului adipos: 35 cm biceps, 95 cm piept, 88 cm abdomen, 100, 5 cm țold, 57 cm coapsă, 41 cm gambă;
  • Îmbunătățirea calității vieții;
  • Mai multă energie și poftă de viață;
  • Un orar de masă regulat;
  • Adoptarea cu succes a stilului de viață sănătos, fără a privi dieta ca pe ceva restrictiv;
  • Crearea unor obiceiuri alimentare sănătoase și de durată.

Așadar, adoptarea unui stil de viață sănătos și crearea unor obieciuri alimentare echilibrate duce la rezultate frumoase și de durată și la îmbunătățirea calității vieții. Felicitări pacientului meu pentru ambiția, curajul și pasiunea cu care reușeste să își îmbunătățească calitatea vieții! Îndrazniți să fiți sănătoși si ambițioși! Luați exemplu!
Cu drag,

Nutriționist-Dietetician Camelia Meseșan


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu